Inriktningar som berikar och fördjupar

På Allmän kurs finns fyra inriktningar, bild, musik ,it samt livs- och omvärldskunskap. Du väljer den inriktning som passar dig bäst och får arbeta med den två eftermiddagar i veckan. Inriktningsämnet är ingen behörighetsgivande kurs, men finns självklart med i dina intyg vid kursslut.

Inriktning Musik

För dig som spelar eller har spelat ett instrument tidigare och vill utveckla dina musikkunskaper. Vi jobbar framför allt med ensemblespel, där vi spelar och skapar musik tillsammans i en liten grupp. Vissa inslag av musikteori och musikhistoria förekommer också.

Lärare: Magnus Hasselgren, elgitarrist och lärare på musiklinjen.


Inriktning Bild

För dig som vill gestalta dig själv och omvärlden. Här får du chansen att utveckla det visuella området genom olika tekniker i färg och form. Vi lägger fokus på förståelse och framställning av olika bilder. Seende, kommunikation och kreativitet är viktiga inslag.
Du får prova olika visuella uttryck som teckning, måleri och foto. Du får verktyg för att förstå, komponera och framställa egna bilder likaväl som att förstå andras.

Lärare: Agneta Nordstrand, bildpedagog

Inriktning IT

Har du ett intresse inom något IT-område? Tycker du det är spännande med datorer, kodning, hemsidor, programmering och generell IT? Då kan vår IT-inriktning vara ett bra alternativ för dig. Vi startar alla kurser från grunden och bygger tillsammans upp dina kunskaper. Efter avslutad utbildning har du en bra grund att stå på inför framtiden.
Vi ger kurser inom bland annat programmering i C#, webbprogrammering, databashantering, IT-samordning och nätverk.

Lärare: Kjell Robertsson, IT-ansvarig på Oskarshamns Folkhögskola.