Här hittar du några bilder från vårt boende. Klicka på miniatyrerna eller pilarna för att se nästa.

Boende på skolan

Att få umgås tillsammans i en tät gemenskap är en av de saker som kännetecknar upplevelsen att studera på folkhögskola. Att få finnas nära varandra och under en kortare eller längre tid dela med och motgångar med sina studiekamrater. Det är en unik upplevelse! Dessa boendealternativ finns på Oskarshamns Folkhögskola:

Internat

Samtliga elever betalar en bekräftelseavgift på 500 kr så snart besked om antagning erhållits. Därav går 350 kr till studiebesök, utflykter m.m. bekräftelseavgiften återbetals ej vid återbud.

Helinackordering

Om du väljer att bo på internatet ingår mat: från och med måndagens fm-fika till och med fredagens lunch. I internatavgiften ingår även övriga kostnader. (för vissa kurser tillkommer materialavgift).

Internet

Om du vill ha en egen fast datauppkoppling på ditt rum går detta lätt att ordna. Det är dessutom helt kostnadsfritt! Du tar då kontakt med Kjell Robertsson 070-553 86 22. Han är ansvarig för skolans hela datanät. Det du behöver är att du får dig tilldelad en fast IP-adress och detta ordnar Kjell åt dig.

Läromedel och förbrukningsmaterial

Betalas efter förbrukning. Du kan räkna med från 700 kronor upp till 3.000 kronor.

Boendealternativ – Mellangård eller Gammelgård

Här bor våra deltagare i fräscha relativt möblerade rum. Det finns 36 rum varav hälften har egen dusch och toalett. Resterande delar hall, dusch och toalett med sin granne. På varje våning finns två kök och ett stort TV/sällskapsrum. Köken är utrustade med tillredningskärl och serveringsporslin. Du behöver själv ta med eget matporslin och bestick. Står du på balkongen ser du ut över både innerstaden och havet.

Uppgifterna gäller läsåret 2018-19

Enkelrum med egen toalett och dusch  5 400 kr per 4 veckorsperiod
Enkelrum med delad toalett och dusch 5 100 kr per 4 veckorsperiod
Kostnaderna för mat och boende faktureras 4ggr/termin

Här bor man i rum med gammeldags charm och atmosfär, högt till taket med stora fönster. Standarden är enklare, med dusch och toalett i korridoren, endast tre rum har egen dusch och toalett. Här finns även ett mindre pentry samt TV/sällskapsrum. Pentryna är utrustade med tillredningskärl och serveringsporslin. Du behöver själv ta med eget matporslin och bestick.

Enkelrum med egen toalett och dusch  5 100 kr per 4-veckorsperiod
Enkelrum med toalett och dusch i korridoren 4 850 kr per 4 veckorsperiod
Kostnaderna för mat och boende faktureras 4ggr/termin

Uppgifterna gäller läsåret 2018-19