Fakta om Musiklinjen

Att studera musik på folkhögskola kan kanske låta som en dröm. Vakna, öva, äta frukost, öva, lektion, fika, repa, lektion, lunch, lektion, öva, repa, kvällsmat, jamma! Så kan en helt vanlig dag se ut. Välkommen till Musiklinjen på Oskarshamns Folkhögskola!

Musiklinjen är till för dig som vill utveckla din musikalitet och ditt musikerskap tillsammans med andra människor som alla brinner för musik. Genom enskilda instrumentlektioner, ensemblespel, teori och gehör och mer därtill vill vi ge dig en hållbar grund att stå på i ett framtida liv som musiker, musiklärare, kompositör, kyrkomusiker, pianotekniker eller kanske bara med en stor passion för att musicera!

Hantverk och särart

De flesta av musiklinjens lärare finns tillgängliga på skolan och vi strävar efter att undervisningen ska vara så kontinuerlig och regelbunden som möjligt. Vi strävar också efter att utbildningen ska ge en bra balans mellan att utveckla det musikaliska hantverket och möjlighet för varje enskild deltagare till att odla sin särart.

Varje år ser vi att många av våra deltagare väljer att fortsätta sina musikstudier vid någon av landets musikhögskolor eller andra musikhögskolor runtom i Europa. Om du efter Musiklinjen vill söka vidare till högre musikutbildning ger vi dig stora möjligheter att vara väl förberedd inför musikhögskolans antagningsprov.

Du har goda möjligheter att få framträda med din musik vid konserter på skolan likväl som konserter i Oskarshamn och Kalmar med omnejd. Musiklinjen är i grunden 2-årig men man kan även välja att gå ett år. För bästa studieresultat rekommenderar vi dock två år.

Läs mer om de inriktningar vi har att erbjuda:

Dessutom finns det även en Kyrkomusikerlinje och Pianoteknikerlinje på skolan.
Välkommen med din ansökan!

Ansökan & Antagning

Kurstider 2017-2018

Utbildning Sista ansökningsdatum Antagningsprov Läsårstider 2017-2018
Klassiska inriktningar
Pianotekniker
Komposition
10-13 april 2017 HT-17 17 augusti- 20 dec
VT-18 8 jan- 8 juni
Afroinriktning 10-13 april 2017
Stråklinjen 10-13 april 2017

Kallelse till antagningsprov skickas ut efter sista ansökningsdatum

Ansök nu!

Välkommen med din ansökan till Musiklinjen på Oskarshamns Folkhögskola!