Seniorkurs 50+

Nya perspektiv och gemenskap! Tänk dig att gå i skolan bara för nöjes skull! Seniorkursen är för dig som är dagledig och fortfarande vill lära och skapa nya kontakter.

Det livslånga lärandet

Seniorkursen är en halvtidskurs där du studerar två halvdagar i veckan. Två lektionspass per dag samt en fikapaus i vår restaurang. Kursdeltagarna beslutar tillsammans med undervisande lärare om ämnesområden utifrån lärarnas kompetens. Diskussioner och utbyte av tankar lämnas stort utrymme i kursen.  Ämnena varierar mellan terminerna och kan spänna alltifrån aktuella konflikter i världen till religionsfrågor, litteratur och språkhistoria. Ett omtyckt inslag är ”Veckans gäst”, där en gästföreläsare tar upp ett intressant ämne.

Du är en del av folkhögskolan

Som deltagare i seniorkursen har du tillgång till folkhögskolans alla gemensamma aktiviteter. Det kan vara temadagar, friluftsdagar, klädbytardag, fester och en mängd konserter av olika slag.

Erbjudande om studieresa

Varje termin arrangeras en studieresa för kursdeltagarna. Vi har exempelvis besökt en moské, en synagoga och ett buddhistiskt tempel i Norrköping, Psykiatriska muséet i Västervik och provat historiska kläder i Kalmar museums kostymateljé.

Några röster från tidigare kursdeltagare

”Det här är bland det roligaste jag gjort. Härlig gemenskap, rolig undervisning och intressanta diskussioner. Historia, religion, vikingatiden, litteratur, konst, arkitektur, existensionella frågor … Vår allmänbildning får sig en uppfräschning.”Agneta - 69år

Ansökan & Antagning

Kursdeltagare som gått seniorkursen i 5 läsår eller mer antas i mån av plats. Ansökan senast 1 maj.

Kurstider

Seniorkursen är en halvtidskurs med studier två halvdagar i veckan. En kaffe/tepaus finns mellan de båda lektionspassen.

Kursen startar i slutet av augusti . Datum meddelas vid antagning

Kostnad

Kostnad: 1550 kr per termin inkl. fika och vissa måltider. Kostnad för eventuell studieresa tillkommer.

Har du något du undrar över? Kontakta oss gärna.

Carola Svahn
E-postadress: info@oskarshamnsfolkhogskola.se