Vi söker lärare i historia, religion m.m.

Lotta LindqvistNyheter

Vill du pröva på att jobba i en spännande folkhögskolemiljö?

Oskarshamns Folkhögskola ligger vackert på en höjd med utsikt över Oskarshamns centrala delar och över hamninloppet. Förutom folkhögskolan, med Växjö stift som huvudman, består verksamheten av en konferensanläggning, en restaurang, ett internatboende samt ett vandrarhem.

Vi har behov av en lärare i historia och religion på gymnasienivå och eventuellt även i engelska på grundskolenivå på Allmän kurs. I tjänsten ingår även undervisning på våra Seniorkurser. Tjänsten är på deltid och omfattningen kan diskuteras utifrån dina kompetenser.

På Allmän kurs är deltagarna över 18 år och studerar för att komplettera sin grundskole- och/eller gymnasieutbildning. Undervisningsgrupperna är relativt små och studieomdömen sätts istället för betyg. På Seniorkurserna kan du undervisa i vitt skilda ämnen, utifrån din kompetens och deltagarnas intresse.

Vi har en stor frihet att själva utforma våra utbildningar, så du behöver ha många idéer och förmåga att genomföra dem i praktiken. God människokännedom, samarbetsförmåga och vilja att se utvecklingspotential i alla kursdeltagare, är en förutsättning för ett gott resultat.

Du som söker arbetet bör vara folkhögskole- eller gymnasielärare i historia och religion. Om du har behörighet/kunskaper i ytterligare något eller några ämnen är det meriterande.

Tjänsten är en visstidsanställning under perioden 2018-08-13 t.o.m. 2019-06-14, med möjligheter till förlängning.

Vi arbetar med en löpande rekrytering och intervjuer kan komma att genomföras under ansökningsperioden.

 

Om du har frågor om tjänsten eller rekryteringsprocessen är du välkommen att kontakta oss:

Rektor Elenor Håkansson 0491-76 81 01 eller 070-608 35 40. Hon nås även på mejl: elenor.hakansson.osk@folkbildning.net

Biträdande rektor Lotta Lindqvist 073-022 80 21 eller mejl: lotta.lindqvist.osk@folkbildning.net

Facklig företrädare: David Unger tel. 072-523 55 18

 

Sista ansökningsdag: 24/6

Mejla din ansökan med CV och personligt brev till elenor.hakansson.osk@folkbildning.net