Vi söker verksamhetschef/rektor

Lotta LindqvistNyheter

Oskarshamns Folkhögskola söker en verksamhetschef/rektor som tillsammans med våra medarbetare vill leda och utveckla vår omfattande verksamhet. Utbildningar och kurser, konferensanläggning, restaurang och catering samt vandrarhem är alla viktiga och spännande arbetsområden.

Verksamhetschef/rektor har på styrelsens uppdrag ett övergripande ansvar för ekonomi, kvalitetsarbete, utveckling, personal, arbetsmiljö och fastigheter. Det krävs en förståelse för alla delar i verksamheten och för de olika yrkesgruppernas arbete. Vår verksamhet är i ständig förändring. Aktuella utvecklingsområden är exempelvis att på Växjö stifts uppdrag utforma ett kyrkomusikaliskt kompetenscentrum och att arbeta vidare med våra uppdragsutbildningar i svenska som andraspråk.

Vi söker dig som känner ett engagemang för människors utveckling och som samtidigt vill driva vår kommersiella verksamhet. Vi ser gärna att du har erfarenhet av arbete i ledande position, av att ha personalansvar och ekonomiskt ansvar. Du behöver ha ett intresse för folkbildning och se värdet av mångfald i verksamheten.

Att du har goda ledaregenskaper, kommunikativ förmåga och engagemang är viktigt för oss. Du är ansiktet utåt och håller kontakter med omvärlden. Du bygger nätverk med relevanta parter och ser nya möjligheter.

Som verksamhetschef/rektor på Oskarshamns Folkhögskola är samarbete, öppenhet och förståelse avgörande – det är olika verksamheter som jobbar ihop och människor med vitt skilda erfarenheter och livssituationer som lever tillsammans här på höjden över Oskarshamns centrum.

Lämplig universitets- eller högskoleutbildning är en viktig bas. Vi fäster i övrigt stor vikt vid personliga egenskaper.

Vår huvudman är Svenska kyrkan, Växjö stift.

Har du frågor om tjänsten eller vår verksamhet är du välkommen att kontakta styrelsens ordförande, Olle Sandahl på tel: 0708-27 63 24 eller mejl: olle.sandahl@svenskakyrkan.se och biträdande rektor Lotta Lindqvist på tel: 073-022 80 21 eller mejl: lotta.lindqvist.osk@folkbildning.net

 

Tjänsten innebär oreglerad arbetstid och lön enligt avtal mellan Arbetsgivaralliansen och lärarförbunden/akademikerförbunden. Tillträde enligt överenskommelse. Ansökan med personligt brev och meritförteckning mejlas till lotta.lindqvist.osk@folkbildning.net

Sista ansökningsdag: 11/11

Märk ansökan: Rektor