Inriktning Klassisk Gitarr 

Utbildningen är förberedande för högre studier i klassisk gitarr vid musikhögskola men är också en möjlighet för dig som för din egen del vill fördjupa dig i klassiskt gitarrspel. Ditt instrument och ensemblespelet är de delar av musiklinjens innehåll vi lägger störst vikt vid.

Klassisk Gitarr

Du har 50 minuters enskild lektion/vecka. Utöver detta har du också 60 min gemensam lektion. Undervisningen ger dig en gedigen utbildning i instrumentaltekniska moment såsom flödesträning, tonbildning, vänsterhandsteknik och koordination. Du utvecklar även din repertoar och förmåga till interpretation.

Gitarrensemble

Ensemblespelet är en viktig del av musiklinjens innehåll. Du ingår i skolans gitarrensemble men du kan också vara med i andra kammarmusikaliska sammanhang tillsammans med den klassiska inriktningen och stråklinjen. Ensembleundervisningens fokus ligger på samspel och musikalisk flexibilitet. Utöver undervisningen finns det rikliga möjligheter att sätta ihop egna konstellationer och repetera i skolans ensemblelokaler.

Huvudlärare i Klassisk Gitarr

Din lärare i klassisk gitarr heter Eric Lammers och han har stor erfarenhet som professionell musiker nationellt och internationellt. Du kan hitta Eric på hans hemsida www.ericlammers.se.

Kontaktperson

Har du något du undrar över? Kontakta oss gärna.

Eric Lammers
Tel: 076-320 15 17
E-post: eric.lammers.osk@folkbildning.net

Olof Lövmo
Linjeledare
Tel: 070-686 35 82, 0491-76 81 16
E-post: olof.lovmo.osk@folkbildning.net