Inriktning Komposition

Utbildningen är en förberedande utbildning för högre studier i komposition vid musikhögskola men är också en möjlighet för dig som för din egen del vill fördjupa dig i ett personligt musikaliskt skapande.

Kompositions-/instrumentundervisning

Du har 50 minuters enskild undervisning/vecka fördelat på komposition och ett biinstrument. Vi rekommenderar att biinstrumentet är piano, men du måste inte ha spelat ditt biinstrument tidigare. På din individuella lektion går vi igenom olika metoder för hur man komponerar musik med utgångspunkt från ditt eget komponerande, med inriktning på melodiskapande, harmonisering, instrumentering och grundläggande kontrapunkt.

Gemensam lektion/Seminarium

Utöver den individuella lektionen i komposition har vi varje vecka en timmes gemensam lektion, där vi gemensamt talar om olika kompositionstekniker och stilinriktningar, analyserar och lyssnar till musik, talar om varandras arbete och komponerar tillsammans.

Kompositionsensemble

Här får du möjlighet att praktiskt prova dina kompositioner med hjälp av andra deltagare från Musiklinjens olika inriktningar. Vi jobbar i projektform med att skriva för t.ex kör, stråkensemble, gitarrensemble eller andra mindre kammarmusikaliska formationer.

Huvudlärare i komposition

Din lärare i komposition heter David Unger, som har gått kompositionslärarinriktningen vid Musikhögskolan Ingesund och fått verk uppförda i, förutom Sverige, Tyskland, Österrike och Kanada. Du kan hitta David på hans hemsida www.davidunger.n.nu

Kontaktperson

Har du något du undrar över? Kontakta oss gärna.

David Unger 

Tel: 072-5235518
E-post: david.unger.osk@folkbildning.net

Olof Lövmo
Linjeledare
Tel: 070-686 35 82, 0491-76 81 16
E-post: olof.lovmo.osk@folkbildning.net